ABD'li Muhabir Beyaz Saray Sekreteri Sanders'e İnsanlık Dersi Verdi

ABD’nin yeni göçmen politikası sonucunda ailesinde ayrılmak zorunda kalan 2 bin çocuk hakkında açıklama yapan Beyaz Saray Sekreteri Sanders, basın toplantısında zor anlar yaşadı.

18.06.2018-01:04 - (Son Güncelleme: 18.06.2018-01:05)

Amerika Birleşik Devletleri'nin yeni göçmen politikasıyla yaklaşık 2 bin çocuk ailesinden ayrılmak zorunda kaldı. Konu ile alakalı açıklama yapan Beyaz Saray Sekreteri Sarah Sanders, ABD’li muhabirin sorular karşısında zor anlar yaşadı.

Perşembe günü Playboy Dergisi'nin Beyaz Saray muhabiri Brian Karem, Sanders ile daha sıcak bir tartışmaya girdi ve yönetimin pozisyonunu savunması için onu uyardı. “Bir ebeveynsin,” diye konuşan muhabir, ‘’ sen bir ebeveynsin bu insanların neler yaşadığını dair bir empatin yok mu?’’ dedi.

Beyaz Saray, yaptıklarının yasal olduğunu belirtti ve Sanders, “Bir hukuk ve düzen ülkesiyiz ve kanunu uygularız ve sınırlarımızı koruyoruz” ifadelerini kullandı.

Muhabirin adeta insanlık dersi verdiği konuşmada gelen sorulara cevap veremeyen sekreter Sanders, basın toplantısını terk etmek zorunda kaldı.

Donald Trump yönetimi geçtiğimiz günlerde ABD sınırına sığınma başvurusunda bulunma konusunu gündemine almıştı. Yeni göçmen politikası doğrultusunda ABD'ye girmeye çalışan aileleri, çocuklarından ayırdı.

Politika, ülke çapında şok dalgaları yolladı ve göçmen savunucuları, insan hakları grupları ve siyasi yelpazedeki vatandaşların öfkesini ateşledi. Eşsiz agresif veya insanlık dışı muamele ile ilgili hazırlanan birçok rapor yaşanan felaketi gözler önüne serdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal