ABD'li İlaç Firmasından İlaç Açıklaması: Potansiyeli Var

ABD'li ilaç şirketi Pfizer coronavirüs ilacı ile açıklamalarda bulundu. Üzerinde çalıştıkları ilacın potansiyeli olduğunu belirten firma yetkilileri, ilk sonuçların başarılı olduğunu belirtti.

09.04.2020-15:02 - (Son Güncelleme: 09.04.2020-14:41) ABD'li İlaç Firmasından İlaç Açıklaması: Potansiyeli Var

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını birçok ülkede etkili olmaya devam ediyor. Ülkemizde de şimdiye kadar yaklaşık olarak 40 bin kişi virüsten etkilenirken, virüse karşılık henüz ilaç ya da aşı bulunamadı. Özellikle virüs en çok ABD'de etkili olurken, ABD'li ilaç firması Pfizer açıklamalarda bulundu. 

"POTANSİYEL OLDUĞUNU GÖSTERİYOR"

Yetkililer konuyla ilgili olarak umut verici açıklamalarda bulunurken, "Elde edilen ilk veriler ışığında, bir ilaç adayının coronavirüs hastalarının iyileşmesine yardım edecek potansiyeli bulunduğu tespit edildi." ifadelerine yer verildi. Şirket yöneticisi Mikael Dolsten, cephede mücadele etmek istediklerini belirtti ve "Klinik öncesi çalışmalar, bize geçmişte SARS için geliştirilen bir ilacın coronavirüs olan hastaları iyileştireceğine dair bir potansiyel olduğunu gösteriyor." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal