AB'den Türkiye'nin Doğal Gaz Keşfi ile İlgili Açıklama

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Türkiye'nin Karadeniz'de doğal gaz rezervi keşfi ile ilgili, 'Doğal gaz kaynaklarının bulunması ekonomiye ve kalkınmaya önemli bir katkıda bulunacaktır.' ifadesini kullandı.

22.08.2020-09:55 - (Son Güncelleme: 22.08.2020-09:48) AB'den Türkiye'nin Doğal Gaz Keşfi ile İlgili Açıklama

Bir dizi ziyaret gerçekleştirmek üzere eşi Marilena Georgiadou Berger ile Karabük'e giden Büyükelçi Christian Berger, Safranbolu ilçesindeki Cinci Hanı'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'nin, tarihinin en büyük doğal gaz keşfini Karadeniz'de yaptığını duyurduğunu belirten Berger, bunun sevindirici bir haber olduğunu dile getirdi.

Berger, 'Doğal gaz kaynaklarının bulunması ekonomiye ve kalkınmaya önemli bir katkıda bulunacaktır. Umarın en kısa sürede kullanılabilir hale gelir ve bu doğal gaz çıkartılabilir. Biz her zaman Türkiye'nin refah içinde, istikrarlı, demokrasinin yerleştiği bir ülke olduğunu görmek istiyoruz Avrupa Birliği olarak. Başkanlığımızın her zaman mesajı bu olmuştur. Umut ediyoruz bu, en kısa sürede Türkiye'nin ekonomisine katkıda bulunacak bir araca dönüşür.' ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal