AB'den Trump'ın DSÖ Fonlarına İlişkin Açıklamasına Tepki

AB, Trump'ın gerekli reformları gerçekleştirmemesi durumunda Dünya Sağlık Örgütü’ne sağladığı fonları 30 gün sonra kalıcı durduracağı açıklamasına tepki gösterdi.

19.05.2020-14:12 - (Son Güncelleme: 19.05.2020-14:10) AB'den Trump'ın DSÖ Fonlarına İlişkin Açıklamasına Tepki

AB, Trump'ın gerekli reformları gerçekleştirmemesi durumunda Dünya Sağlık Örgütü’ne sağladığı fonları 30 gün sonra kalıcı durduracağı açıklamasına tepki gösterdi.

Günlük olarak düzenlenen basın toplantısında soruları cevaplayan Avrupa Birliği Komisyonu Sözcüsü Virginie Battu-Henriksson bilhassa coronavirüsün ortaya çıkardığı zorluklar nedeniyle iş birliğinin ve çok taraflı kuruluşların öneminin arttığına dikkati çekti.

Sözcü, "Şimdi uluslararası iş birliğine zarar verme ya da birilerini suçlama zamanı değil. Şu anda dayanışma büyük önem taşıyor" diye konuştu.

Battu-Henriksson, Avrupa Birliği'nin ve AB’ye üye ülkelerin dün gerçekleştirilen Dünya Sağlık Asamblesinde coronavirüs salgınından çıkarılacak dersler ve virüsün kaynağının "bağımsız ve ayrıntılı" olarak incelenmesini öngören bir tasarıya destek verdiğini hatırlattı. Sözcü ayrıca, AB’nin Dünya Sağlık Örgütü'nün yürüttüğü çalışmaları desteklemeyi sürdürdüğünü vurguladı.

ABD Başkanı Donald Trump, esaslı reformlar gerçekleştirmemesi durumunda Dünya Sağlık Örgütü'ne sağladığı fonları 30 gün sonra "kalıcı olarak" durduracağını dile getirmişti.

Dünya Sağlık Örgütü'nün virüsün ortaya çıktığı Vuhan şehrindeki durumu yeteri kadar araştırmadığını kaydeden Donald Trump, "DSÖ, Aralık 2019 ve hatta daha öncesinde Vuhan’da bir virüsün yayıldığına dair haberleri göz ardı etmiştir" diye konuşmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal