AB'den Trump'a Çok Sert Uyarı!

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, ABD Başkanı Donald Trump'ı açıklamaları konusunda uyardı. Tusk, "Sevgili Amerika, müttefiklerinizi takdir edin yoksa sayıları çok fazla olmaz" dedi.

10.07.2018-14:43 - (Son Güncelleme: 10.07.2018-15:12)

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, ABD'nin dostlarına karşı daha saygılı davranması gerektiğini yoksa müttefiklerinin sayısının fazla olmayacağını kaydetti. AB ile ABD arasındaki ilişkiler bir zamandır gergin seyirde devam ediyordu. Tusk, "Sevgili Amerika, müttefiklerinizi takdir edin yoksa sayıları çok fazla olmaz" ifadelerini kullandı.

"ABD, AVRUPA'DAN DAHA İYİ MÜTTEFİKE SAHİP OLMADI VE OLMAYACAK"

Tusk, Brüksel'deki NATO-AB 2. ortak bildirisi imza töreninde gerçekleştirdiği açıklamada, "Uzun zamandır ortak savunma kabiliyetine yetersiz destek verdiği iddiasıyla nerdeyse her gün Avrupa'yı direkt eleştiren Trump'a seslenmek istiyorum. Sayın Başkan Trump, ABD Avrupa'dan daha iyi bir dosta sahip olmadı ve olmayacak. Bugün Avrupa savunmaya Rusya'dan çok daha yüksek ve Çin kadar harcama yapıyor." ifadelerini kullandı.

"DOSTLARINIZIN KIYMETİNİ BİLİN, NETİCEDE ÇOK FAZLA DOSTUNUZ YOK"

Tusk, Trump'a "Dostlarınızın değerini bilin, sonuçta çok fazla dostunuz yok. Para önemlidir fakat genel iş birliği daha önemlidir." ikazını yaptı. Trump'ın ABD'nin Avrupa'yı düşmanlara karşı tek başına koruduğuna yönelik konuşmasını hatırlatan Tusk, Avrupa'nın 11 Eylül'ün sonrasında ABD'ye ilk destek verenlerden olduğunu ve Afganistan'da Avrupalı askerlerin ABD'li askerlerle birlikte omuz omuza savaştığını hatırlattı.

"STRATEJİK ORTAĞINIZ KİM, STRATEJİK PROBLEMİNİZ KİM"

Tusk, "Sayın Başkan, yarın NATO zirvesinde konuştuğumuzda ve Helsinki'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile konuştuğunuzda lütfen şunu aklınızdan çıkarmayın, stratejik ortağınız kim, stratejik probleminiz kim" dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal