AB'den Kuzey Kore'ye Uyarı!

Avrupa Birliği (AB), Kuzey Kore'nin bugünkü füze denemesini "kışkırtıcı" olarak adlandırarak Pyongyang yönetimine "tüm nükleer silah faaliyetlerini durdurma" çağrısı yaptı.

02.10.2019-15:41 - (Son Güncelleme: 02.10.2019-15:24)

Avrupa Birliği (AB), Kuzey Kore'nin bugünkü füze denemesini "kışkırtıcı" olarak adlandırarak Pyongyang yönetimine "tüm nükleer silah faaliyetlerini durdurma" çağrısı yaptı.

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin ofisinden gündeme aktarılan yazılı açıklamada, Kuzey Kore'nin füze denemesinin uluslararası güven ortamına ve Kore Yarımadası'nda barışa zarar verdiği belirtildi.

'BALİSTİK FÜZE DENEMESİ KIŞKIRTICI BİR ADIMDIR'

"Kuzey Kore'nin balistik füze denemesi kışkırtıcı bir adımdır." ifadesinin yer aldığı açıklamada, Pyongyang yönetimine tüm nükleer silah faaliyetlerini ve balistik füze programını durdurma çağrısına yer verildi.

Aynı zamanda, ABD ile Kuzey Kore arasındaki görüşmelerin tekrar başlamasının öngörüldüğünü belirterek AB'nin Kore Yarımadası'nda barış ve güvenliği sağlayacak her türlü uluslararası diplomatik girişimi desteklediği bildirildi.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığından aktarılan açıklamada, Kuzey Kore'nin sabah saatlerinde iki füze fırlattığı belirtilmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal