AB'den Johnson'a Brexit Uyarısı

Avrupa Parlamentosu’nun Brexit’i Yönlendirme Grubu, İngiltere’nin yeni Başbakan Boris Johnson’ı, AB’yle anlaşmasız bir ayrılığın ekonomik sorunlara yol açacağı yönünde uyarıda bulundu.

25.07.2019-11:48 - (Son Güncelleme: 25.07.2019-11:45) AB'den Johnson'a Brexit Uyarısı
Belçikalı Guy Verhofstadt başkanlığında bir araya gelen Avrupa Parlamentosu’nun Brexit’i Yönlendirme Grubu, görüşmenin ardından Avrupa Birliği ve İngiltere arasında süren Brexit krizinin geleceğine dair yorumların içerdiği bir bildirge paylaştı.

Yayınlanan bildirgede, “Her iki tarafa da aynı şekilde zarar vermese bile, anlaşmasız bir çıkış ekonomik olarak çok zarar verebilir" denildi. İngiltere'nin AB ile bir anlaşma yapmaksızın birlikten ayrılması ihtimalinin de değerlendirildiği açıklamada, "AB ile İngiltere arasında yapılan herhangi bir düzenleme veya mini anlaşma ile tazmin edilmeyecektir" ifadeleri yer aldı.

Konuya ilişkin dün açıklama yapan AB Başmüzakerecisi Michel Barnier ise, “AB’den ayrılma anlaşmasının onaylanmasını kolaylaştırmak ve düzenli bir Brexit'in onaylanmasını sağlamak için Başbakan Boris Johnson ile yapıcı bir şekilde çalışmayı dört gözle beklediğini" şeklinde beyanda bulunmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal