AB'den İstanbul Seçimi Değerlendirmesi: Reformlara Geri Dönülmeli

İstanbul'da gerçekleştirilen 23 Haziran yerel seçimlerini yakından takip eden Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Sözcüsü Maja Kocijancic, İstanbul seçim sonuçları hakkında "reformlara yeniden dönülmeli" ifadesinde bulundu

25.06.2019-11:18 - (Son Güncelleme: 25.06.2019-11:12)

Avrupa Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Johannes Hahn ise sosyal medya Twitter hesabı üzerinden paylaştığı mesajında "Demokratik değerler açısından güçlü bir sinyal gönderen İstanbul halkını tebrik ediyorum" sözlerini kullandı.

İstanbul'da gerçekleştirilen 23 Haziran yerel seçimlerini yakından takip eden Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Sözcüsü Maja Kocijancic, İstanbul seçim sonuçları ile ilgili olarak "reformlara yeniden dönülmeli" ifadesinde bulundu.

'REFORMLAR İLİŞKİLERİMİZİN TEMEL UNSURU'  

"Seçilen kişiye mazbatası verilmeli" diyen Komisyon Sözcüsü Maja Kocijancic, "Seçilen kişi halkın iradesi doğrultusunda görevine başlayabilmeli. Bunun yanı sıra demokrasi ve hukukun üstünlüğüne saygı gösterilmeli ve reformlara yeniden dönülmeli. Bunlar ilişkilerimizin temel unsuru niteliğinde" şeklinde konuştu.

İstanbul'da seçimleri takip eden Avrupa Konseyi heyetinin de söylediklerini göz önünde bulundurduklarını belirten Sözcü Kocijancic, yaptığı açıklamada, seçimlerin şeffaf bir şekilde düzenlendiğine ilişkin bilgiler edindiklerini söyledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal