AB'den Dikkat Çeken İtiraf!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Viyana'da Ulusal Meclis'te yaptığı açıklamada dünyanın efendiye ihtiyacı olmadığını belirtti.

05.10.2018-15:58 - (Son Güncelleme: 05.10.2018-15:51) AB'den Dikkat Çeken İtiraf!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Avusturya’da Cumhuriyetin ilanının 100. yıl dönümü sebebi ile geldiği Viyana'da Ulusal Meclis'te açıklamalarda bulundu.

AB’nin barışı sağlamlaştırmak amacıyla getirdiği kuralların uygulanmasında bazı sıkıntıların olduğunu ifade eden Juncker, bu güçlüklerin sadece birlik içindeki görüş ve yaklaşım farklılıklarından olmadığını, bununla birlikte komşu ülkelerle bulunan bir takım sıkıntıların da etkili olduğunu belirtti.

Juncker, Rusya’nın coğrafi olarak Avrupa’dan büyük ve birliğin komşusu olduğunu hatırlatarak, meydana gelen sorunlara karşı güvenliğin korunması adına Moskova ile iş birliği içinde hareket edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Başkan Juncker konuşmasına şöyle devam etti, "Bazılarımız Avrupa’nın çok büyük olduğunu düşünüyor. Biz kendimizi 'dünyanın efendisi’ olarak görüyoruz hala fakat dünyanın herhangi bir efendiye ihtiyacı yok, dünyanın çok taraflılığa ihtiyacı var."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal