AB'den Coronavirüsle Mücadelede İş Birliği Çağrısı

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını konusunda, "AB üyesi hiçbir ülke tek başına bu krizin üstesinden gelemez” şeklinde konuştu.

26.03.2020-14:21 - (Son Güncelleme: 26.03.2020-13:59) AB'den Coronavirüsle Mücadelede İş Birliği Çağrısı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurul oturumundaki konuşmasında, coronavirüs salgınının önüne geçebilmek amacıyla insanların sosyal mesafe kuralına uymasına ihtiyaç duyulduğunu hatırlattı.

Birçok AB ülkesinin yeni tip coronavirüs ile mücadele kapsamında ilk etapta hudutlarını kapattığını anımsatan Von der Leyen, "Sınırı olmayan bir kriz bariyerler koyularak çözülemez” ifadelerini kullandı.

Von der Leyen, Avrupa'da mal ve hizmetlerin serbest dolaşımının önemine işaret etti ve "Bazı ülkelerin tek taraflı olarak iç pazarda ürünlerin geçişini engellemeleri anlamsız. Coronavirüs ile mücadelede ülkelerin yakın iş birliği yapması gerekiyor. AB üyesi hiçbir ülke tek başına bu krizin üstesinden gelemez” yorumunu yaptı.

Avrupa Birliğine üye ülkelerin birbirlerine yardım etmeleri ve güvenmelerinin önemine dikkati çeken Von der Leyen, Avrupa'nın bir dönüm noktasında olduğunu ve virüsün ülkeleri bölmemesi gerektiğini kaydetti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal