AB'den Brexit Müzakerelerine Ret

AB Konseyi Sözcüsü Preben Aaman, İngiltere'de düzenlenen Brexit oylaması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

30.01.2019-10:49 - (Son Güncelleme: 30.01.2019-10:45) AB'den Brexit Müzakerelerine Ret

AB Konseyi Sözcüsü Preben Aaman, İngiltere'de düzenlenen Brexit oylaması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Aaman, İngiliz parlamentosunda onaylanan Brexit anlaşmasındaki önlem maddesinin yerine ''alternatif bir mekanizma'' getirilmesini sunan teklifle alakalı olarak, "Tedbir maddesi ayrılık anlaşmasının bir parçasıdır, anlaşma müzakereye açık değildir. Ayrılık Anlaşması, İngiltere'nin AB'den anlaşmalı olarak ayrılması için en iyi ve tek yol olmaya devam etmektedir." sözlerini aktardı.

"İngiliz Parlamentosu’nun anlaşmasız ayrılığın önüne geçilmesi konusundaki isteğini memnuniyetle karşılıyor ve paylaşıyoruz." İfadesinde bulunan Aaman, Londra yönetimine atacağı adımlara ilişkin niyetine en kısa zamanda netlik kazandırması konusundaki uyarılarının devam ettiğini belirtti.

Aaman, Brexit için her türlü hazırlıkların yapılmaya devam ettiğini söyleyerek, Ayrılık Anlaşması'nın onaylanması doğrultusunda sürecin AB tarafında da devam edeceğini belirtti.

PARLAMENTOSUNDAKİ OYLAMA

İngiliz parlamentosu’nda düzenlenen oylamada Muhafazakar Partili milletvekili Graham Brady'nin verdiği ve Başbakan Theresa May'in Brexit anlaşmasındaki önlem maddesinin yerine ''alternatif bir mekanizma'' getirilmesi önerisi 301'e karşı 317 oyla onaylandı.

Parlamento bugün oylanan diğer 6 tekliften 5'ini reddetti.

Reddedilen teklifler dahilinde ana muhalefetteki İşçi Partisinin ''yumuşak Brexit'' yeni bir referandum teklifi de bulunuyor.
Parlamentonun kabul ettiği tek teklif, Caroline Spelman'ın sunduğu anlaşmasız Brexit'ten kaçınılması teklifi oldu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal