ABD'den Venezuela'ya Rest: Terk Etmiyoruz

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro hükumetini meşru görmediklerini, bu nedenle Maduro'nun Amerikalı diplomatlara ülkeyi terk etmeleri emrine uymayacaklarını duyurdu.

24.01.2019-09:16 - (Son Güncelleme: 24.01.2019-11:07) ABD'den Venezuela'ya Rest: Terk Etmiyoruz

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun Venezuela'daki Amerikan diplomatlarını istenmeyen adam ilan etmesine karşı çıktı. Pompeo, "ABD, eski Başkan Nicolas Maduro hükumetinin, ABD ile diplomatik ilişkileri koparma veya diplomatlarımızı istenmeyen adam ilan etme hususunda yasal yetkiye sahip olduğunu kabul etmiyor" sözlerini kullandı.

POMPEO YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Bakan Pompeo, ABD'nin ülkede meşru hükümete karşı bir darbe planlandığını savunan Maduro'nun Amerikalı diplomatlara ülkeden gitmeleri için 72 saat süre vermesiyle alakalı yazılı açıklama yaptı.

ABD'nin, Venezuela'da başkanlığını açıklayan Ulusal Meclisi Başkanı Juan Guaido'yu desteklediğini söyleyen Pompeo, "Başkan Guaido'ya geçici bir hükümet kurması ve anayasal vazifelerini yerine getirmesinin haricinde ABD ve diğer ülkelerle olan diplomatik statülerinin tespit edilmesi hususunda destek vermeye hazırız." sözlerini kullandı.

Pompeo ayrıca Guaido'nun Maduro'nun açıklamasının ardından yazılı açıklama yaparak Amerikalı diplomatların Venezuela'da kalabileceğini belirtmesine memnun olduklarını bildirdi.

"YASAL YETKİYE SAHİP DEĞİL"

Amerikalı diplomatların Venezuela'dan geri çekilmeyeceğini açıklayan Pompeo, şu sözleri kullandı:

"ABD, Venezuela ile diplomatik ilişkilerini devam ettirecek ve bu ilişkiyi bizim diplomatik temsilciliklerimizi ülkesine çağıran geçici Başkan Guaido hükümeti üzerinden sağlayacaktır. ABD, eski Başkan Nicolas Maduro rejiminin, ABD ile diplomatik ilişkileri koparma veya diplomatlarımızı istenmeyen kişi ilan etme hususunda yasal yetkiye sahip olduğunu zannetmiyor."

MADURO'DAN SEFERBERLİK ÇAĞRISI YAPTI

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkedeki darbe tehlikesi karşısında uyanık ve seferber olmaya davet etti. Başkent Caracas'ta dün yapılan mitingin sonrasında, ABD ile bütün diplomatik ilişkileri kopardığını ve bu ülkenin diplomatlarına Venezuela'yı terk etmeleri için 72 saat süre tanıdığını açıklayan Maduro, sosyal paylaşım sayfasından vatandaşlarına seslendi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal