ABD'den Türkiye'ye S-400 Tepkisi: Ne Yaptıysak Durduramadık

ABD NATO Büyükelçisi, Türkiye'nin S-400'lerin ilk denemeleri gerçekleştirdiği iddiası hakkında açıklamalarda bulundu.

22.10.2020-10:16 - (Son Güncelleme: 22.10.2020-09:52) ABD'den Türkiye'ye S-400 Tepkisi: Ne Yaptıysak Durduramadık

Amerika Birleşik Devletleri NATO Büyükelçisi Kay Bailey Hutchison, Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400'lerin ilk denemelerini gerçekleştirdiği iddiası hakkında açıklamalarda bulundu. Hutchison, NATO Savunma Bakanları toplantısı öncesinde S-400'lerin deneme atışı yapmasıyla ilgili düşüncelerini açıkladı. 

"Bu gelişmeler hiç iyi değil" diyen Hutchison, ABD ve NATO'nun Türkiye'nin S-400 satın almasını önlemek için çok yoğn çaba harcadığını anlattı.

"ELİMİZDEN GELEN HER ŞEYİ YAPTIK"

Büyükelçi Hutchison, "Biz, tüm NATO ittifakımızla birlikte Türkiye’yi, hasım olarak kabul ettiğimiz Rusya’dan füze savunma sistemi almaktan vazgeçirmek için elimizden gelen her şeyi yaptık." diye konuştu. Rusya'dan füze savunma sistemi almanın ve bunu NATO ittifakının içine sokmanın kırmızı çizgi olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin S-400 satın alması nedeniyle F-35 programından çıkartıldığını hatırlatan Büyükelçi Hutchison, Ankara'nın karşı karşıya kalabileceği sonuçların bununla sınırlı kalmayacağını ima etti.

"TÜRKİYE ÇOK ŞEY FEDA ETTİ"

Türkiye'yi ittifaka bağlı kalmaları konusunda ikna edemedikleri için çok mutsuz olduklarını söyleyen Hutchison, "Türkiye bir Rus füze savunma sistemine sahip olabilmek için çok şeyi feda etti. Egemenlik meselelerini Rus füze savunma sistemine el uzatmadan çözümlemeye çalışmaya ikna edemediğimiz için çok mutsuzuz" ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal