ABD'den Savaş Sinyalleri!

ABD'nin Soğuk Savaş esnasında kullandığı denizden fırlatılan nükleer seyir füzelerini modernize ederek yeniden sahaya çıkaracağı açıklanan belgede açıklamaları bulunan Savunma Bakanı Mattis Rusya'nın tekrar güç yarışına girdiğini iddia etti.

03.02.2018-08:54 - (Son Güncelleme: 03.02.2018-08:49) ABD'den Savaş Sinyalleri!

Ulusal Güvenlik ve Ulusal Savunma Belgelerinin ardından ülkenin nükleer kapasite durumunu inceleyen Nükleer Durum İnceleme Belgesinin detayları Savunma Bakanlığı Müsteşarı Patrick Shanahan tarafından ifade edildi.

Shanahan, 2018 Nükleer Durum İnceleme Belgesinin nükleer kapasite, komuta ve kontrol sistemini büyük kapsamda modernize edilmesi gerektiğini açıkladı.

Müsteşar, ABD'nin denizaltılardan fırlatılan balistik füze harp başlıklarını azaltıp bunun yerine ABD'nin Soğuk Savaş esnasında kullandığı denizden fırlatılan nükleer seyir füzelerini modernize ederek yeniden sahaya çıkaracağını bildirdi.

Bunun uluslararası anlaşmaları ihlal edecek herhangi bir yeni savaş başlığı sayısını veya nükleer stok miktarını yükseltmeyeceğini açıklayan Shanahan ABD'nin nükleer gücünü "en uç durumlarda" kullanmayı düşüneceğini ifade etti.

Belgede açıklamaları bulunan Savunma Bakanı Mattis ise uluslararası güvenlik konumundan son derece karmaşık bir zamandan geçildiği bir noktada ABD'nin nükleer gücünü modernize etmesinin önemine vurgu yaptı.

Rusya'nın öncelikle ABD ile beraber nükleer güçlerini azalttığını ifade eden Mattis, Moskova'nın daha sonra stratejik olmayan nükleer silahlarının büyük kısmını yeniden devreye soktuğunu belirtti. Mattis şöyle devam etti:

"Bundan daha büyük bir sorun da Rusya'nın nükleer gerilimi tırmandırmaya dayalı askeri strateji ve kabiliyetleri benimsemesidir. Bu gelişmeler Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesi ve müttefiklerimizi nükleer güçle tehdit etmesi ile birleşince Moskova'nın büyük güç yarışına girmeye karar verdiğini gösteriyor."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal