ABD'den Rahip Brunson Açıklaması: Çok Gecikti

ABD'den Rahip Brunson ile alakalı yeni bir açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Brunson'un bir an önce serbest kalması gerektiğini söyleyerek, "Zaten bu çok gecikti" dedi.

03.10.2018-09:30 - (Son Güncelleme: 03.10.2018-09:25) ABD'den Rahip Brunson Açıklaması: Çok Gecikti

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, FETÖ ile PKK için suç işlediği ve casusluk yaptığı suçlaması ile 35 sene hapis cezası talebi ile tutuklu yargılanan Amerikalı rahip Andrew Brunson ile alakalı açıklamalar yaptı. Nauert, "Rahip Brunson'un bir an önce ülkesine gelmesini istiyoruz. Zaten bu çok gecikti" dedi.

''ZATEN BU ÇOK GECİKTİ''

Nauert, Başkent Washington'da yaptığı basın toplantısında bir gazetecinin kendisine sorduğu Türkiye'den gelen haberlerde rahip Brunson'un Ekim ayı ortalarında serbest kalabileceği bildiriliyor. Sizin bu hususta herhangi bir bilginiz var mı sorusuna verdiği cevapta, ''Bunu doğrulayamam. Fakat biz kesinlikle rahip Brunson'un bir an önce ülkesine gelmesini istiyoruz. Zaten bu çok gecikti.'' dedi.

''TÜRKİYE İLE YAKIN TEMAS İÇİNDEYİZ''

Rahip Brunson'un 12 Ekim'de bir duruşması bulunduğunu ve en son bir buçuk hafta önce konsolosluk görevlileri aracılığıyla kendisine ulaştıklarını hatırlatan Nauert, ''Türk hükümeti ile bu hususta yakın temas kurmayı devam ettireceğiz. Fakat bunun ötesindeki herhangi bir bilgi için sizi dava avukatına yönlendirmek mecburiyetindeyim.'' diye konuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal