ABD'den Prens Salman'a Yakın İsimlere Yaptırım Kararı

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın, Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin ülkeye girişine yasak getirdiği 16 Suudi vatandaşı, Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın yakın çevresindeki kişiler olarak biliniyor.

10.04.2019-17:45 - (Son Güncelleme: 11.04.2019-18:00) ABD'den Prens Salman'a Yakın İsimlere Yaptırım Kararı

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın, Cemal Kaşıkçı cinayetinde rolleri olduğu sebebiyle yaptırım uyguladığı 16 Suudi vatandaşı, Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın yakın ekibindeki kişilerden oluşurken, uluslararası basında cinayetten Veliaht Prens Bin Selman'ı sorumlu tutan iddialar hala devam ediyor.

16 SUUDİ VATANDAŞINA YAPTIRIM

Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı'nın, 2 Ekim 2018 tarihinde Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda katledilmesinden tam 6 ay sonra ABD Dışişleri Bakanlığı, cinayette rolleri olduğu düşünülen 16 isme yaptırım uygulama kararı aldı.

ABD'ye girişlerine yasak getirilen bu 16 kişi arasında Veliaht Prens Muhammed Bin Selman'ın devlet yönetiminde ipleri tamamen eline almasından sonra oluşturduğu ekipte bulunan isimler içinde yer alıyor. Bu sebeple de Kaşıkçı cinayetini planlayan, organize eden ve cinayette rolü olan infaz timi, "Prens'in adamları" olarak görülüyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal