ABD'den Plazma Tedavisine Onay!

ABD Başkanı Donald Trump, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesinin koronavirüs salgınına karşı plazma tedavisine acil durum onayı verdiğini bildirdi.

24.08.2020-08:46 - (Son Güncelleme: 24.08.2020-10:53) ABD'den Plazma Tedavisine Onay!

Bütün dünyayı tesiri altına alan koronavirüs pandemisinin ardından, Çinden sonra Türkiye'de ilk olarak Nisan'da Malatya'da İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde de başlatılan plazma tedavisi, yüzlerce hastanın sağlığına kavuşmasını sağladı.

ABD Başkanı Donald Trump da ülkesinde bir takım bölgelerde kullanılan bu tedavinin acilen bütün ülkede uygulanmaya başlaması için harekete geçti.

Beyaz Saray'da basın toplantısı gerçekleşen ABD Başkanı Donald Trump, plazma tedavisinin koronavirüs hastalarının tedavisi için önemli bir ümit olacağını dile getirdi.

'VERDİĞİNİZ HER PLAZMA, HAYATLAR KURTARACAK'

Daha önce koronavirüs atlatıp sağlığına kavuşmuş Amerikan vatandaşlarına, alakalı sağlık birimlerine giderek plazma bağışı yapmaları çağrısı yapan Donald Trump, 'Verdiğiniz her bir plazma başka yerlerde hayatlar kurtaracaktır.' dedi.

Plazma tedavisini 'tarihi bir başarı' ifadeleriyle tanımlayan Donald Trump, bu yol sayesinde milyonlarca insana tedavi olanağının sunulabileceğini söyledi.

ABD Başkanı Trump aynı zamanda, yakın zaman içinde koronavirüs aşısıyla alakalı da iyi haberler vereceklerini söyledi.

'UMUT VERİCİ'

Aynı basın toplantısında açıklama yapan FDA Direktörü Stephen Hahn da plazma tedavisinin 'çok umut verici' olduğunu ve bundan sonrası için daha çok insanın sağlığına kavuşmasını ümit ettiklerini, fakat tedaviyle alakalı daha yapmaları gereken oldukça iş olduğunu söyledi.

BÜTÜN ÜLKEDE UYGULANABİLECEK

Diğer taraftan eski FDA yetkilisi Scott Gottlieb, Amerikan basınına yaptığı açıklamasında, ülkede mevcut plazma tedavisinin bir takım bölgelerde zaten uygulandığını, fakat bugün verilen kararla bütün ülkede uygulanmasının önünün açılacağını dile getirdi.

Daha önce koronavirüsü atlatıp sağlına kavuşan kişilerin kanlarının plazma ismi konulan sıvısında gelişen antikorlar bu yöntemle koronavirüse karşı tedavi için kullanılacak. Plazma tedavisinin bilhassa yoğun bakımdaki yüksek tehlikede olan hastaların sağlığına kavuşmasına yardımcı olduğu belirtiliyor.

ABD'de son rakamlara bakıldığında pandemi sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısı 180 bini aşmış durumda.       

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal