ABD'den PKK'ya Silah Sevkiyatı

Türkiye’nin güney bölgesindeki tehdit ABD’nin destek vermesiyle gittikçe büyüyor. Trump’ın “Çekiliyoruz” mesajının aksine terör örgütü PKK/PYD’ye verilen silahlarda artış kaydedildi.

07.03.2019-11:03 - (Son Güncelleme: 07.03.2019-10:59) ABD'den PKK'ya Silah Sevkiyatı

Türkiye’nin güney bölgesindeki tehdit ABD’nin destek vermesiyle gittikçe büyüyor. Trump’ın “Çekiliyoruz” mesajının aksine terör örgütü PKK/PYD’ye verilen silahlarda artış kaydedildi. Son gönderilen TIR’ların gelişmiş hava savunma sistemleri taşıdığı bildiriliyor. Bu doğrultuda “Türkiye’siz güvenli bölge” planları uygulanmak isteniyor.

PKK'YA SİLAH SEVKİYATI 

Donald Trump’ın Suriye’den çıkacakları açıklamasının tam tersine ABD bölgedeki askeri varlığını daha da arttırdı. Bölgeye yeni gözlem noktaları yerleştiren Pentagon, terör örgütü PKK/YPG’ye ileri teknoloji askeri araç ve silah sistemleri göderdi.

ABD yerel medyasının resmi kaynaklardan edindiği bilgilere göre Pentagon, DEAŞ eylemlerine son verdikten sonra Irak ordusunun kullandığı silah ve araçlarını geri aldı. Bu araç ve silahların önemli bir kızmı Suriye’nin kuzey bölgesindeki terör örgütü PKK/YPG’nin hizmetine verildi. Söz konusu sevkiyat ABD Başkanı Donald Trump’ın 19 Aralık 2018 tarihindeki “Suriye’den çekiliyoruz” açıklamasından 12 gün sonra yapıldı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal