ABD'den Kritik Kovid-19 İddiası

ABD yönetimi Kovid-19 salgını çıktığından beri Çin hükümetini suçlamaya devam ediyordu. Dünya Sağlık Örgütü yetkililerinin Çin'in Vuhan kentine araştırma yapmak üzere gitmesi bütün gündemi değiştirdi.

16.01.2021-19:31 - (Son Güncelleme: 16.01.2021-19:29) ABD'den Kritik Kovid-19 İddiası

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, koronavirüsün kökeni hakkında yeni bir iddia ortaya atarak Dünya Sağlık Örgütü'ne çağrıda bulundu.

Vuhan'ın dünyayı enfekte etme geçmiş olduğunu vurgulayan Pompeo, laboratuvar ve Kovid-19 arasındaki ilişki konusunun acil olarak araştırılmasını istedi.

"Pekin bugün, bilim insanlarının dünyayı bu ölümcül virüs ve bir sonrakinden korumak için ihtiyaç duyduğu hayati bilgileri saklamaya devam ediyor. diye konuşan Pompeo, 'Kovid-19'a neden olan virüsün yanlışlıkla Vuhan'daki bir laboratuvardan çıkmış olma olasılığı bütünüyle araştırılmalı' dedi.

'ABD İSTHİBARATI YENİ VERİLER ELDE ETTİ'

Pompeo yaptığı açıklamada, 'ABD istihbaratının yeni elde ettiği raporda Kovid'e neden olan virüse genetik olarak yüzde 96.2 benzer bir yarasa koronavirüsü ile çalıştıkları ve laboratuvarın Çin ordusuyla gizli bağlantıları olduğu bilgisi var' ifadelerine yer verdi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) uzmanlarından oluşan 10 kişilik ekip, koronavirüsün ilk kez görüldüğü Çin'in Vuhan kentine geçtiğimiz hafta içerisinde ulaşmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal