ABD'den Kim Jong Öldü İddialarıyla İlgili Açıklama: Hedefimiz Değişmez

Tüm dünya Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un öldüğü dedikodusuyla çalkalanırken, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo konuyla ilgili açıklama yaptı. Pompeo, "Kuzey Kore'nin başına kim gelirse gelsin ABD'nin hedefleri asla değişmez. ABD, Kuzey Kore'yi nükleer silahlardan arındırma çalışmalarına devam edecek." dedi.

25.04.2020-15:40 - (Son Güncelleme: 25.04.2020-15:17) ABD'den Kim Jong Öldü İddialarıyla İlgili Açıklama: Hedefimiz Değişmez

Bu haftanın en çok konuşulan konularından biri Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un öldüğü iddiaları oldu. Birçok ülke konuyla ilgili olarak açıklamada bulunurken son olarak ABD'den de bir açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo katıldığı bir programda konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. 

Kendisinin 2018 yılında 4 kez Kuzey Kore'ye gittiğini vurgulayan Pompeo, "Kuzey Kore nükleer silahlardan vazgeçerse, Amerika Birleşik Devletleri Kuzey Kore halkına daha parlak bir gelecek sağlayacaktır." dedi.

"GERİ DÖNECEĞİ KONUSUNDA HİÇBİR BİLGİM YOK"

Kuzey Kore liderinin sağlığı ile ilgili konuşan bakan, hiçbir şey bilmediklerini söyledi ve "Amerikan halkı durumu çok yakından izlediğimizi bilmeli." şeklinde açıklamada bulundu.  Kuzey Koreli yetkili isimler konuyla ilgili olarak henüz net bir açıklama yapmazken, Pompeo, "Kuzey Kore lideri Kim'in sağlık sorunları olduğu biliniyor, ancak ciddi şekilde hasta olduğu bilgileri geliyor. Kim'in tekrar görevine geri döneceği konusunda hiçbir bilgim yok." dedi.

"ARAMIZDA İYİ BİR İLİŞKİ VAR"

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump da Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile ilgili iddialar hakkında açıklama yaptı. Trump, "İyi olmasını diliyorum, aramızda iyi bir ilişki var. Haberlerdeki gibi bir durum varsa, bu çok ciddi üzücü bir durum" ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal