ABD'den İsrail'e Boykot Kararı

Amerika’nın Louisiana eyalet Valisi Edwards, İsrail'i boykot eden firmalara, kamu ihalelerinden iş verilmemesini öngören kararnameyi onayladı.

27.05.2018-22:59 - (Son Güncelleme: 27.05.2018-23:16) ABD'den İsrail'e Boykot Kararı

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Louisiana eyaletinde, İsrail’i boykot eden firmalara, kamu ihalelerinden iş verilmemesini öngören kararnameyi imzaladı.

Louisiana Valisi Demokrat John Bel Edwards, Tel Aviv ve İsrail’in kontrol ettiği bölgelere karşı boykot gerçekleştiren firmalara, kamu ihalelerinden ihale verilmemesini öngören kararnameyi onayladı.

Onaylanan kararnamede, özellikle İsrail’in Filistin’deki soykırım ve abluka çalışmalarına karşı dünya çapında Tel Aviv’i boykot etmeye çağıran "Boykot, Tecrit, Yaptırım" BDS Hareketi'ni hedef alan ifadeler yer buldu.

İmzalanan kararnameye göre Louisiana eyaletinde kamu ihalelerinden iş alan firmalar, İsrail’i boykot eden herhangi bir faaliyete katılmadığını ve yaptıkları sözleşme süresince de Tel Aviv’i boykot etme faaliyetine katılmayacağına dair bir taahhüt imzalayacak, Tel Aviv’e yönelik boykotu destekleyen firmaların eyaletle iş anlaşmaları varsa iptal edilecek.

Louisiana Valisi Demokrat Vali Edwards, kararname ile alakalı yaptığı açıklamada, "İsrail ABD’nin Ortadoğu’daki en büyük müttefiki ve bölgedeki tek demokrasidir. İsrail ile olan geçmişe dayalı dostluğumuz hem ABD’ye hem de eyaletimize sayısız fayda sağlamıştır. İsrail’i boykot etmek bu dostluk ilişkisine zarar verme girişimidir. Louisiana’nın da İsrail’i boykot etmenin yasak olduğu ABD’nin 25 eyaleti arasına katılmasından son derece mutluyum’’ şeklinde konuştu.

Tel Aviv’e karşı boykot çalışmalarına katılan şirketlere kamu ihalelerinin verilmesini yasaklayan eyaletler arasında Maryland, Arizona, Kuzey Carolina, Pennsylvania, New Jersey ve Ohio gibi büyük eyaletler yer alıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal