ABD'den Dağlık Karabağ Yorumu: Barışçıl Müzakereyle Çözülmeli

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki gerilime ilişkin konuştu. Pompeo, Türkiye'nin müdahil olmasının bölgedeki riski artırdığını öne sürdü.

16.10.2020-11:03 - (Son Güncelleme: 16.10.2020-14:40) ABD'den Dağlık Karabağ Yorumu: Barışçıl Müzakereyle Çözülmeli

Azerbaycan ve Ermenistan arasında 27 Eylül'de Dağlık Karabağ'da başlayan çatışmalar devam ediyor. Rusya arabuluculuğunda yapılan toplantıda ateşkes kararı alındı ancak Ermenistan ordusu ateşkesi ihlal ederek Azerbaycan sivil yerleşim yerlerine saldırmaya devam ediyor. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, iki ülke arasındaki gerilime ilişkin açıklamasında, Türkiye'nin Azerbaycan'a verdiği desteği eleştirdi. Pompeo, Türkiye'nin soruna dahil olmasının bölgedeki riski artırdığını iddia ederek, sorunun diplomasi yoluyla çözülmesi gerektiğini belirtti.

"TÜRKİYE'NİN DESTEĞİ BÖLGEDEKİ RİSKİ ARTIRIYOR"

WSB Atlanta'ya açıklama yapan Pompeo, "Şu anda Türklerin duruma müdahil olması ve Azerbaycan’a kaynak sağlaması bölgedeki riski ve bu tarihi çatışmadaki silah gücünü artırıyor." diyerek sorunun karşılıklı görüşme ve barışçıl müzakere yoluyla çözülmesi yönünde çağrıda bulundu. Türkiye'nin Azerbaycan'a verdiği destekten rahatsız olan Pompeo, "Silahlı çatışma ve hatta üçüncü taraf ülkelerin barut fıçısına dönmüş bu bölgeye silah gücü sağlamaları değil" ifadelerini kullandı.

"ERMENİSTAN'IN KENDİSİNİ SAVUNABİLMESİNİ UMUYORUZ"

Açıklamasının devamında "Ermenistan’ın Azerbaycan karşısında kendisini savunabilmesini ve bu gerçekleşmeden önce iki tarafın da ateşkese uyacağını ümit ediyoruz." diyen Pompeo, tarafların masaya oturmaları ve bu tarihi sorunu çözmeleri konusunda umutlu olduğunu söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal