ABD'den Çin'e Yeni Çağrı

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Dünya genelinde koronavirüs salgınının başlangıç noktası olarak kabul edilen Çin'e yeni bir çağrı yaptı.

18.01.2021-21:07 - (Son Güncelleme: 18.01.2021-18:29) ABD'den Çin'e Yeni Çağrı

Dünya Sağlık Örgütü yetkililerin Çin'e koronavirüsün kökenini araştırmaya gitmesi üzerine açıklamalarda bulunan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo geçtiğimiz hafta yaptığı, hayati verileri açıklayın çağrısına bir yenisini ekleyerek, DSÖ heyetine koronavirüsle ilgili insanlardan ve hayvanlardan alınan bütün örneklerin acil olarak verilmesini talep etti.

Kovid-19 salgınının kökenini araştırmak için Çin'e giden Dünya Sağlık örgütü yetkilileri geçtiğimiz haftalarda Çin'e giriş yapmaya çalışırken Çin hükümeti tarafından engellenmiş, uzun görüşmeler sonucunda ülkeye kabul edilmişti.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, koronavirüsün kökeni hakkında flaş bir iddia ortaya atarak yayınladığı rapordan sonra Dünya Sağlık Örgütü'ne çağrıda bulunmuş, Vuhan'ın dünyayı enfekte etme geçmişi olduğunu hatırlatan Pompeo, laboratuvar ve Kovid-19 arasındaki ilişki konusunun acil olarak araştırılmasını istemişti. 

ABD, Çin'e yaptığı son çağrıda koronavirüs araştıran Dünya Sağlık Örgütü heyetine koronavirüsle ilgili insanlardan, hayvanlardan ve doğadan alınan bütün örneklerin acil olarak verilmesini talep etti.

Yapılan bu çağrının ardından Çin, DSÖ'ye karşı yapılan çağrıları siyasi baskı olarak kabul ederek, bu baskıların durdurulmasını talep etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal