ABD'den Beklenmedik Açıklama: ''Cinayetten Prens Salman Sorumlu''

Kaşıkçı cinayetinde şimdiye kadar Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ı derstekleyen ABD hükümetinden şok edici bir açıklama geldi.

13.12.2018-12:46 - (Son Güncelleme: 13.12.2018-13:23) ABD'den Beklenmedik Açıklama: ''Cinayetten Prens Salman Sorumlu''

Kaşıkçı cinayetinde şimdiye kadar Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ı derstekleyen ABD hükümetinden şok edici bir açıklama geldi. ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, “Kaşıkçı cinayetinin sorumlusu Prens Muhammed bin Selman’dır. Cezası verilmelidir.” şeklinde konuştu.

KENDİMİZDEN ASLA TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Bu yılın sonunda BM Daimi Temsilciliği görevini bırakacak olan Haley, gündem ile alakalı sorulara cevap verdi. Nikki Haley, “Suudilerle ciddi bir görüşme yapmamız gerek. Onlara buna görmezden gelmeyeceğimizi ve bir daha bunun gibi bir olayın gerçekleşmemesi gerektiğini anlatmak zorundayız.” şeklinde konuştu. İki yönetimin de ne yapacağına karar vermesi gerektiğini vurgulayan Haley, “Suudiler İran ile mücadelemizde ortağımız oldu ve bu çok önemli.” dedi. ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı ve başdanışmanı olan Jared Kushner’in Muhammed bin Selman ile olan yakınlığı hakkındaki sorulara Nikki Haley, “Bu tür söylentiler ortalıkta hep dolaşıyor. Birçok ülkeyle aramızda ilişkimiz var ve hedefimiz bu ilişkileri daha da geliştirmek fakat bu tarz şeyler olduğunda ise geri bir adım atıp, ilkelerimizden asla taviz vermememiz gerekiyor.” yorumunda bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal