ABD'den BAE Ve Bahreyn'e 6 Milyar Dolarlık Silah Satışı

ABD'de Kongre'nin, iki körfez ülkesi Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn'e toplam 6 milyar dolarlık silah satışını onayladığı bildirildi. Her iki ülkeye gerçekleştirilen silah satışında, Patriot MIM-104E model güdümlü füze sistemi ilk kalemi oluşturuyor.

04.05.2019-09:33 - (Son Güncelleme: 04.05.2019-09:26)

ABD heyetinin, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn'e yaklaşık olarak 6 milyar dolarlık silah satışına onay verdiği ifade edildi. Pentagon'a bağlı ABD Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı (DSCA),ABD Dışişleri Bakanlığı'nın söz konusu muhtemel silah satışlarınaizin verdiği ile ilgili olarak Kongre'yi bilgilendirdi.

BAHREYN, PATRIOT SİSTEMİ ALIYOR

Rus basın organı Sputnik'te bulunan habere göre üç ayrı paket olarak onaylanan silah satışlarının her biri için Kongre'ye ayrı birer mektup ileten ajans, BAE ve Bahreyn'e toplamda 5 milyar 958 milyon dolarlık silah satışına onay verildiğini açıkladı. Buna göre, Bahreyn'in, 2 milyar 478 milyon dolar karşılığında Patriot füze sistemleri ile bu sistemlere entegre ekipmanları alması tahmin ediliyor. Bu paket içerisinde uçakları ve seyir füzelerini vurabilen 36 adet Patriot MIM-104E model güdümlü füze satışının bulunduğu ifade edildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal