ABD'den Arakanlı Müslümanlara Ek İnsani Yardım

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ortagus, Arakanlı Müslümanlara sağlanacak insani desteğe yönelik bir yazılı açıklamada bulundu.

06.03.2020-08:22 - (Son Güncelleme: 06.03.2020-08:20)  ABD'den Arakanlı Müslümanlara Ek İnsani Yardım
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, Myanmar'ın Arakan eyaletinde meydana gelen şiddet olaylarından dolayı başka bölgelere ve Bangladeş'e göç eden Arakanlı Müslümanlara sağlanacak insani desteğe yönelik bir yazılı açıklamada bulundu.

Arakanlı Müslümanlara 59 milyon dolardan fazla ek insani desteğin sağlanacağını kaydeden Ortagus, Arakan'da şiddet olaylarının en üst safhaya çıktığını Ağustos 2017'den bu yana Arakanlı Müslümanlar için yapılan insani desteğin 820 milyon doları geçtiğini dile getirdi.

Morgan Ortagus, bahsi geçen rakamların Arakanlı Müslümanların eğitim, acil durum iletişimi, gıda güvenliği, sağlık, beslenme, barınma ve korunma gibi ihtiyaçları için kullanılacağına vurgu yaptı.

Ortagus, "Myanmar yönetimini, zorla yerinden edilen kişilerin kendi rızasıyla güvenli, onurlu ve sürdürülebilir bir şekilde topraklarına dönmelerini sağlayacak şartları oluşturmaya davet etmeyi sürdürüyoruz." dedi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal