ABD'deki Kızamık Salgını Nedeniyle Bin Öğrenci Karantinaya Alındı

ABD'de yayılmaya devam eden kızamık salgını nedeniyle Los Angeles'ta iki üniversitede en az bin öğrenci ve personellerin bazıları karantinaya alındı.

27.04.2019-15:48 - (Son Güncelleme: 27.04.2019-21:44)

ABD'nin birçok eyaletinde süren kızamık salgını sebebiyle California eyaletinin Los Angeles şehrinde iki üniversitede en az bin öğrenci ve personelden bazıları karantinaya alınırken, bazıları evlerine yollandı.

Kamu sağlığı görevlileri, Los Angeles'taki California Üniversitesi ve California Devlet Üniversitesi’nde en az bin öğrenci ve personelden bazıları için karantina uygulamasına geçildiğini, bazılarının evlerine yollandığını açıkladı.

USC Verduge Hills Hastanesinden Dr. Armand Dorian, "Kızamık ölümcül olabilir. Bu nedenle bu meseleyi ciddiye alıyoruz." sözlerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkede yayılmayı sürdüren kızamık olayları sebebiyle herkesin aşı olması gerektiğini ifade etti.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, bu sene 22 eyalette yaklaşık 700 kızamık vakasının görüldüğünü açıklamıştı. Bunun son 25 senenin en yüksek oranı olduğu duyurulmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal