ABD'deki Kasırgalarda Ölenlerin Sayısı 30'u Aştı

ABD’nin güneyinde yer alan bazı eyaletlerde fırtınaların tetiklediği kasırgalar nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 33'e çıktı.

14.04.2020-10:10 - (Son Güncelleme: 14.04.2020-12:54)

Yetkililer, fırtına ve kasırgalar dolayısıyla Mississippi eyaletinde 11, Güney Carolina eyaletinde 9, Georgia eyaletinde 8, Tennessee eyaletinde 3 kişinin, Arkansas ve Kuzey Carolina eyaletlerinde de 1'er kişinin yaşamını yitirdiğini kaydetti.

NBC News'in servis ettiği habere göre, bir gün içerisinde 41 kasırga meydana geldiği ifade edilirken, Louisiana ve Alabama eyaleti valileri, kuvvetli fırtınanın sebep olduğu zararın düzeltilmesine yardımcı olmak adına "acil durum" ilan etti.

YÜZLERCE EV VE BİNADA HASAR OLUŞTU

Yüzlerce ev ve bina çıkan fırtına ve kasırgalar neticesinde hasar aldı, ağaçlar ve elektrik telleri devrildi.

11 eyalette etkili olan fırtına ve kasırgalar dolayısıyla 1 milyondan fazla insanın elektriksiz kaldığı ifade edildi.

Tennessee eyaletinde 150 kadar ev ve iş yerinin hasar aldığı belirtilirken, Louisiana eyaletinin Monroe kenti Belediye Başkanı Jamie Mayo, CNN'e verdiği demeçte, "Burada da en az 200-300 ev hasar gördü" ifadelerini kullanmıştı.

SOSYAL MESAFE KURALLARI KALDIRILMIŞTI

Fırtına ve kasırgaların çıktığı eyaletlerde yetkililer, yeni tip coronavirüs tedbirleri çerçevesinde alınan sosyal mesafe kurallarını kaldırarak, insanlardan "kasırgadan korunmaya öncelik vermelerini" talep etti ve yüzlerini kapatarak güvenli barınaklarda toplanabileceklerini açıklamıştı.

Mississippi Valisi Tate Reeves pazar gecesi eyalet genelinde çıkan fırtına ve kasırgalar dolayısıyla "acil durum" ilan etmiş, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda "Paskalya Bayramı'nı kimse böyle kutlamıyor ama ölümü ve yeniden dirilmeyi düşündüğümüz şu günde birlikte ayağa kalkacağımıza inancımız tam" sözlerine yer vermişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal