ABD'deki FETÖ Okullarının Yöneticisi Tarım'ın Açacağı Okula Tepki

ABD'deki FETÖ okullarında yöneticilik konumunda olan Soner Tarım'ın açmayı planladığı sözleşmeli okul ve okulun eyaletteki varlığı tepkilere neden oldu

25.05.2019-10:25 - (Son Güncelleme: 25.05.2019-10:18)

Fetullahçı Terör Örgütü'nün ABD'deki okullarında yöneticilik yapan Soner Tarım'ın, Alabama eyaletinde açmayı düşündüğü sözleşmeli okuldan alacağı maaş ve okulun eyaletteki varlığı tepkiye sebep oldu.

FETÖ'ün Teksas'daki en büyük okul ağlarından Harmony Public Schools'da üst düzey yöneticilik konumunda olan Tarım, Alabama'nın Washington ilçesinde açılacak olan 260 öğrenci kapasiteli Woodland Hazırlık Okullarını yöneten Unity School Services (Unity Okul Hizmetleri) isimli kurumun da Üst Düzey Yöneticisi görevinde.

Tarım'ın Washington ilçesindeki bu okuldan yüzde 15 pay alması ise bölge halkının ve medyanın tepkisine sebep oldu.

Hem yerel basında hem de Washington Post gibi ana akım basında yayınlanan haberlerde, Tarım'ın maaşının senelik 300 bin dolara denk geldiği, NASA astronotlarının bile senelik yalnızca 144 bin 566 dolar maaş alabildiği vurgulanıyor.

FETÖ'NÜN ABD'DEKİ OKULLARI  

ABD'nin Pennsylvania eyaletinde 1999 senesinden beri ikamet eden FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, ülke çapında 140 civarında sözleşmeli okulu ve bu okullar vasıtasıyla devletten senede yaklaşık 500 milyon dolarlık geliri yöneten kişi olarak tanınıyor. Söz konusu okullarda her sene yaklaşık 60 bin civarında öğrenciye eğitim verildiği belirtiliyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal