ABD’de Yarım Saatte Sonuç Veren Ev Tipi Kovid-19 Testi Onaylandı

Dünya genelinde neredeyse 56 milyon kişinin enfekte olduğu Kovid-19 salgını nedeniyle birçok araştırma ve buluş ortaya çıkıyor. ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), acil kullanım için 14 yaşından büyük olan kişilerin kendilerinin yapabileceği ve 30 dakikada sonuç alabileceği Kovid-19 kitini onayladı.

18.11.2020-13:19 - (Son Güncelleme: 18.11.2020-14:15) ABD’de Yarım Saatte Sonuç Veren Ev Tipi Kovid-19 Testi Onaylandı

Yeni tip koronavirüs sebebiyle tüm dünya etkilenmeye devam ederken bir buluş ABD’den geldi. ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından onaylanan buluş, 14 yaşından büyük olanların kendilerinin yapabileceği acil durum için üretilen Kovid-19 test kiti, 30 dakikada yanıt veriyor.

Evde koronavirüs testi yapılmasına olanak sağlayan Kovid-19 kiti ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA)  tarafından onaylandı. Kaliforniya'daki Lucira Health firması tarafından geliştirilen kit için, kişilere kullanma yetkisi verildi. Bir burun çubuğu aracılığı ile gerçekleştirilen test, 14 yaşından büyük olan kişiler tarafından kullanabilecek. FDA Yetkilisi Stephen Hahn, ‘İnsanların kendilerine yapabileceği testlerin onaylanmasıyla, bu test evde sonuç verebilen ilk test oldu’ açıklamasını yaptı.

Ayrıca test kiti yalnızca evde değil, hastaneler ve sağlık bakım noktalarında da tercih edilebilecek. FDA, test yapılacak kişilerin 14 yaş altı olması durumunda, sağlık uzmanı tarafından yapılması gerektiğini belirtti.

Diğer taraftan, 11 milyon 695 bin 711 koronavirüs vakası olan ve 254 bin 255 can kaybı yaşanan ABD, pandemiden en çok etkilenen ülke olarak birinci sırada yer alıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal