ABD'de Türklerin Yaşadığı Bölgenin Belediye Başkanı Covid-19'a Yakalandı!

ABD’de Türk asıllı vatandaşların ağırlıkla ikamet ettiği New Jersey eyaleti Paterson kentinin belediye başkanı Covid-19'a yakalandı.

09.04.2020-09:02 - (Son Güncelleme: 09.04.2020-08:51) ABD'de Türklerin Yaşadığı Bölgenin Belediye Başkanı Covid-19'a Yakalandı!

ABD’de Türk asıllı vatandaşların ağırlıkla ikamet ettiği New Jersey eyaleti Paterson kentinin belediye başkanı Covid-19'a yakalandı.

Paterson Belediye Başkanı Andre Sayegh, coronavirüsün  kendine nereden bulaştığı hakkında bir fikri olamadığını açıklarken ve kent sakinlerine de dikkati olunması hususunda tavsiyelerde bulundu.

Paterson'da yaşan Türkler ile yakın temas halinde olan Andre Sayegh, sosyal medyadan şu açıklamayı gerçekleştirdi, "Ne yazık ki bugün Covid-19 testimin pozitif olduğunu öğrendim. Ateş veya öksürüğüm yok. Eşim de bugün test edildi ve çocuklarımızı da gözetim altında tutacağız. Karantinada kaldığım sürede, Paterson için çalışmaya devam edeceğim.” 

Öte yandan üç çocuk sahibi olan 40 yaşındaki belediye başkanı, mart ayı sürecinde sosyal mesafeyi aksatmadığını ve açık alanda maske kullandığını dile getirdi. Buna rağmen salgına yakalandığını ifade eden Andre Sayegh, salgının risk boyutuna vurgu yaptı.

ÜÇÜNCÜ EN KALABALIK ŞEHİR
New Jersey’in üçüncü en kalabalık şehri olan Paterson’da şimdiye dek 1250’den fazla coronavirüs vakası ortaya çıktı. Ayrıca salgından can kaybı 11 olarak rapor edilirken, bu rakamın 6'sını Paterson'da yaşayan Türkler oluşturuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal