ABD'de Savaş Gemisi Yandı: 21 Yaralı

ABD'nin California eyaletinde USS Bonhomme Richard adındaki savaş gemisi yandı. 21 kişi yaralandı.

13.07.2020-09:53 - (Son Güncelleme: 13.07.2020-09:51) ABD'de Savaş Gemisi Yandı: 21 Yaralı

ABD’nin California eyaletine bağlı San Diego şehrinde yer alan San Diego Deniz Üssü’nde rutin bakımlar sebebiyle demirli USS Bonhomme Richard’ın adındaki savaş gemisinde yaşanan patlama sonrası patlak veren yangında 21 kişinin yaralandığı bildirildi.

ABD Pasifik Filosu Deniz Yüzey Kuvvetleri Sözcüsü Mike Raney açıklamasında, 17 denizci ve 4 sivil olmak üzere 21 kişinin yaralandığını açıkladı. Sözcü, yaralıların hastanelere kaldırıldığını dile getirdi.

San Diego İtfaiye Şefi Colin Stowell ise, geminin su hattına kadar olan bölümlerinin birkaç gün daha yanabileceğini ifade etti.

840 metrelik savaş gemisinde yaklaşık 160 mürettebatın çalıştığı ifade edildi. Yetkililer, limanda demirli diğer 2 savaş gemisi USS Fitzgerald ve USS Russell'ın güvenli bir yere tahliye edileceklerini kaydetti.

Diğer taraftan USS Bonhomme Richard, 2012 yapımı ‘Savaş Gemisi’ ve ‘Cesaret Eylemi’ isimli iki Hollywood yapımı filmde kullanılmıştı. Amfibi saldırı gemisi olan USS Bonhomme Richard en son Güney Kore’de yapılan manevralarda görev yapmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal