ABD'de Sapık Ev Sahipleri Coronavirüsü Fırsat Bildi

Dünya genelinde 6.5 milyondan fazla insanı etkileyen coronavirüs salgını, en çok ABD'de etkili oldu. Ülkede ekonomi de olumsuz şekilde etkilenirken, sapık ev sahipleri bu durumu fırsata çevirdi ve kadın kiracılarına ahlaksız tekliflerde bulundu.

02.06.2020-17:22 - (Son Güncelleme: 02.06.2020-17:07) ABD'de Sapık Ev Sahipleri Coronavirüsü Fırsat Bildi

 

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını kısa sürede sınırlarını aşarak birçok noktaya yayılım gösterdi. Özellikle ABD virüsten en çok etkilenen ülke olurken, bu durum ekonomide de aynı orantıda etkili oldu. Ülkede milyonlarca kişi işsizlik başvurusunda bulundu. ABD'li vatandaşların yaklaşık üçte biri nisan ayının ilk 5 gününde ev kirasını ödeyemedi.

Coronavirüsten fayda sağlamaya çalışan fırsatçılar bu alanda da kendini gösterdi. Ulusal Adil Konut İttifakı (NFHA) tarafından yürütülen bir araştırmaya göre, ABD'de Covid-19 krizi süresinde kiracılara yönelik cinsel taciz şikayetlerinde yüzde 13'lük bir artış görüldü. Ev sahiplerinin cinsel şiddetine maruz kalan kiracılar açık bir podcast projesi başlattı.

Taciz mağduru kadınlardan biri bu podcastte başından geçen olayı anlattı. Ev sahibinin, kendisini evinden çıkartmamak için cinsel ilişki teklifinde bulunduğunu söyleyen kadın, "Eğer onunla seks yapmamış olsaydım, beni kapının önüne koyacaktı. Yalnız bir anne olarak başka şansım yoktu. Evimi kaybetmek istemedim." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, ülkede artan konut kiraları nedeniyle bu tip durumlarla sık sık karşılaşıldığı belirtildi. Coronavirüs sürecinde ise ciddi bir artış gözlemlendiği aktarıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal