ABD'de Polisin Poşetle Boğduğu Siyahi Adamın Görüntüleri Ortaya Çıktı

New York eyaletinin Rochester şehrinde Mart ayında canice öldürülen siyahi Amerikalı Daniel Prude'un, polisin kafasına poşet geçirmesiyle boğularak yaşamını yitirdiği ana ilişkin görüntüler oldukça tepki topladı.

03.09.2020-10:11 - (Son Güncelleme: 03.09.2020-10:16)

Rochester'da altı ay önce yaşamını yitiren Prude'un teslim olmasına ve ters kelepçelenmesine rağmen polisin kafasına poşet geçirip yere bastırdığı anın video kaydı medyaya yansıdı.

Videoda sokakta çıplak bir halde teslim olan Prude'un polisin yaptığı uyarının ardından kendisine verilen emirler doğrultusunda yere yattığı, ters kelepçelendiği, polisin de zararsız ve kelepçeli bir halde yatan Prude'un kafasına poşet geçirip yere bastırdığı görülüyor.

ABD basınında yer alan haberlerde Prude'un bilincini kaybetmiş bir halde hastaneye kaldırıldıktan sonra solunum cihazına bağlandığı ve otopsi raporunda da yedi gün sonra yaşamını yitirdiği bildirildi.

Otopsi raporunda Prude'un ölüm sebebi, 'fiziksel baskı sonucu boğulma komplikasyonları' ve cinayet olarak kaydedildi.

New York Başsavcılığının Prude'un cinayetini soruşturduğu, Daniel Prude'un ailesinin de oğullarının haksız sebepten öldürüldüğü sebebiyle Rochester şehrine dava açacağı kaydedildi.

Basına yansıyan kareler de oldukça tepki topladı.

ABD, bir süredir geçen mayısta Minnesota eyaletinin Minneapolis şehrinde siyahi Amerikalı George Floyd'un polis şiddeti sebebiyle yaşamını yitirmesi ve son olarak Wisconsin'in Kenosha şehrine siyahi Jacob Blake'in polis aracılığıyla çocuklarının gözü önünde yedi defa ateş açılarak vurulmasıyla ülke genelinde protestolara ve tekrar alevlenen siyahilere karşı polis şiddeti tartışmalarına tanık oluyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal