ABD'de Ölü Sayısı Yükseliyor!

NEW ABD'nin güneydoğusunda meydana gelen ve geçtiğimiz gün tropik fırtınaya dönüşen Michael kasırgasında yaşamını yitirenlerin sayısı 19'a çıktı.

16.10.2018-17:18 - (Son Güncelleme: 16.10.2018-17:11) ABD'de Ölü Sayısı Yükseliyor!

NEW ABD'nin güneydoğusunda meydana gelen ve geçtiğimiz gün tropik fırtınaya dönüşen Michael kasırgasında yaşamını yitirenlerin sayısı 19'a çıktı.

Elde edilen bilgilere göre, bir hafta önce 4 kentte felakete yol açan kasırga ve neden olduğu su baskınları sebebi ile ABD'nin Virginia, Florida, Kuzey Carolina ve Georgia'da toplam 19 kişi yaşamını yitirdi.

Kasırganın etkili olduğu bölgelerde yaşayan binden fazla insan ile irtibat kurulamadığı, 150 bin kişiye de elektrik tedarik edilemediği ifade edildi.

Arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü açıklandı.

California merkezli veri analiz firması CoreLogic, Michael kasırgasının neden olduğu hasarın 4,5 milyar doları bulabileceğini belirtmişti.

1992 YILINDAN SONRAKİ EN KUVVETLİ KASIRGA

Florida'nın son 100 senede gördüğü en şiddetli kasırga olduğu ifade edilen Michael'ın, 1992 yılındaki Andrew'den sonra ABD'yi karadan vuran en şiddetli kasırga olduğu belirtiliyor.

Kasırganın etkilerinin ilk hissedildiği Orta Amerika ülkeleri Honduras, Nikaragua ve El Salvador'da toplam 13 kişi yaşamını yitirmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal