ABD'de Lisa M. Montgomery Neden İdam Edildi? Ne Suç İşledi?

Lisa M. Montgomery (52), idam edilerek ABD'de yaklaşık 70 yıl sonra ilk kez idam cezası alan kişi olarak tarihe adını yazdırdı. Yıllar sonra bu sabah ABD'de gerçekleşen idam ile ilgili son dakika haberi gündeme bomba gibi düştü. Lisa M. Montgomery isimli kadının idam sebebini sizler için araştırdık

13.01.2021-15:46 - (Son Güncelleme: 13.01.2021-15:46) ABD'de Lisa M. Montgomery Neden İdam Edildi? Ne Suç İşledi?

ABD’de yaklaşık 70 yıl sonra ilk kez idam cezası alan, dün infazı durdurulan Lisa M. Montgomery adlı kadının bu sabah infaz edilmesi tüm dünyada yankı uyandırırken idam edilme sebebi herkes tarafından merak edildi. Lisa Montgomery’nin idamının geçici olarak durdurulmasının ardından yeni bir kararla bu sabah idam edilmesi şoke etti. Peki 52 yaşındaki kadını idama sürükleyen sebep ne?

ZEHİRLİ İĞNE İLE İDAM EDİLDİ

Montgomery'e zehirle iğne yapılmasına saatler kala ABD’nin Indiana eyaletinde federal hakim idamı geçici olarak durdurmuştu. Fakat Yüksek Mahkeme, infazın ertelendiğini içeren mahkeme kararını kaldırdı ve 52 yaşındaki Montgomery, eyaletteki Terre Haute kentinde yerel saatle 01.31’de zehirli iğneyle idam edildi.


LİSA M. MONTGOMERY'NİN İDAM SEBEBİ NE?

Cinayetten hüküm giyen Lisa Montgomery, 2004’te Missouri eyaletinde hamile bir kadını boğarak karnını kesip bebeğini kaçırmıştı. Montgomery 2008 yılında ölüm cezasına çarptırılırken, bebek hayatta kalmayı başarmıştı. 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal