ABD'de Koronavirüs Aşısı Son Aşamaya Geldi

Birleşik Devletler'de, insanlar üzerinde test edilmeye başlanan ilk potansiyel koronavirüs aşısının son etaba geçmeye hazır olduğu belirtildi.

15.07.2020-09:17 - (Son Güncelleme: 15.07.2020-09:05) ABD'de Koronavirüs Aşısı Son Aşamaya Geldi

New England Journal of Medicine dergisindeki bir araştırmada, ABD'li ilaç firması Moderna ve Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü iş ortaklığında iyileştirilen ve 45 gönüllü kişi üzerinde test edilmeye başlanan aşının, koronavirüs salgınına karşı bağışıklık sağlamada umut verici olduğu belirtildi.

İYİLEŞEN HASTALARIN KANINDAKİ ANTİKORLARA YAKIN DÜZEYDE

Aşının test edildiği kişilerin kanında koronavirüse yakalanıp iyileşenlerin kanındaki düzeylere yakın, koronavirüsü etkisiz hale getiren antikorlar ürettiğini belirten araştırmada, aşının gönüllülerde ciddi bir yan etkisinin olmadığı, fakat katılımcıların yarısından çoğunun grip gibi belirtileri olduğu, bu halin yorgunluk, baş ağrısı, ateş benzeri başka aşı belirtilerine benzediği ve olağan dışı olmadığı belirtildi.

30 BİN KİŞİ ÜZERİNDE TEST EDİLECEK

Potansiyel koronavirüs aşısıyla ilgili çalışmaların son etabına 27 Temmuz tarihinde geçilecek ve aşı 30 bin kişi üzerinde test edilecek.

30 bin kişiyi kapsayacak olan araştırma, koronavirüs aşısı hususunda yapılan en büyük araştırma olacak.

İlk etapta genç yetişkinler üzerinde test edilen aşı, son etabında tehlike grubunda olan yaşlı yetişkinler ile kronik hastalıkları olanlar üzerinde de denenecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal