ABD’de Halk Marketlere Akın Etti

Trump, yapılan tüm uyarıları aldırmıyor ve coronavirüsü önemsemiyor ancak ABD halkı marketlere koşuyor. Marketlerin önünde uzun kuyruklar oluşuyor.

21.03.2020-16:17 - (Son Güncelleme: 21.03.2020-16:25)

Çin’de ortaya çıkan coronavirüs, ABD’de de can alıyor. Ülkede virüse yakalananların sayısı 14 bin 322'ye, can kaybı ise 210'a çıktı.

Virüsün Çin'de görüldüğü Aralık 2019’dan itibaren, ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamaları ise dikkat çekmişti.

Virüsün patlak verdiği ilk zamanlarda havaların ısınmasıyla virüsün yok olacağını söyleyen Trump, daha sonra ise virüsle mücadele için bir görev gücü kurarak fikir değiştirmişti.

Bütün bu gelişmelerin yanı sıra ABD yayın organı Washington Post'ta bir haber paylaşıldı.

TRUMP PANDEMİ İÇİN UYARILMIŞ

Washington Post’ta yer alan bu habere göre, ABD istihbaratının ocak ve şubat aylarında Beyaz Saray ile Kongre'ye yolladığı raporlarda, yeni tip coronavirüsün 'pandemi' (küresel salgın) haline geleceği uyarısı yaptığı öne sürüldü.

Bu raporlarda coronavirüse ne zaman ABD'de görüleceği konusunda bir bilgi yoktu, fakat Çin'deki salgının gerçek boyutunun gizlendiği ve yakında bir 'pandemi' olacağı bilgisine yer veriliyordu.

UYARILARI ALDIRMADI

Bu raporları önemsemeyen Trump, coronavirüsü küçümsemeyi sürdürdü. Aynı şekilde Kongre üyeleri de virüse yakalanan kişi sayısının yükselişe geçtiği bu günlere dek salgını pek ciddiye almadı.

MARKET KUYRUKLARI

İstihbaratın uyarılarına rağmen, zamanında önlemlerin alınmaması tepkilere yol açarken, ABD'li binlerce insan kendi önlemlerini alıyor.  Dışarı çıkmak istemeyen insanlar marketlere koştu. Böylece ABD'de marketler önünde uzun kuyruklar oluştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal