ABD'de Gündem Sağlık Değil Para! Ölmelerini İstiyorlar!

Dünya üzerinde en çok coronavirüs vakası görülen ülke olan ABD'de yetkililer yaptığı açıklamalarla, sağlıktan çok ekonomiyi düşündüklerini gözler önüne serdi. Teksas Vali Yardımcısı Dan Patrick, halk sağlığı önlemlerinin ABD ekonomisine zarar verdiğini görmek yerine, ölmeyi tercih edeceğini söyledi.

27.03.2020-17:12 - (Son Güncelleme: 27.03.2020-17:31)

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını vaka sayısı bakımından en çok ABD'de etkili oldu. ABD'li yetkililer virüsün yayılmaya başladığı ilk günden beri alaycı tavırlarıyla dikkat çekti ve virüs ülkelerine gelene kadar buna karşı bir önlem almadı. Özellikle ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, evlerine kapanan insanlardan iş başı yapmak yönünde talep geldiğini belirtti ve "Ülkemizde salgından çok etkilenmeyen bazı bölgelerde faaliyete yeniden geçebiliriz. Ama bu süreci oldukça yakın zamanda başlatmamız gerek." ifadelerini kullandı. 

"ÖLMEYİ TERCİH EDERİM"

Trump'ın sağlığı ikinci plana atan açıklamalarına Teksas Vali Yardımcısı Don Patrick de yaptığı açıklama ile destek verdi. Patrick, Trump'a yakınlığı ile bilinen Fox News'te katıldığı bir programda, coronavirüse karşı halk sağlığı önlemlerinin ABD ekonomisine zarar verdiğini görmek yerine, ölmeyi tercih edeceğini söyledi.

ABD'de yaklaşık olarak 86 bin coronavirüs vakası görüldü. Ölenlerin sayısı ise bin 294 olarak açıklandı. Uzmanlar ABD'de milyonlarca insanın bu virüsten etkileneceğini düşünüyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal