ABD’de Gündem Darbe

ABD, Trump’ın azil soruşturmasında kilit rolde yer alan muhbirin avukatı Mark Zaid’in 2017’deki “darbe” tweetlerini konuşuyor.

09.11.2019-11:55 - (Son Güncelleme: 09.11.2019-12:10)

Fox News, ABD’de Zelenskiy ile görüşmesi çerçevesinde yazdığı ihbar mektubuyla Trump’a yönelik azil soruşturmasının fitilini ateşleyen ve kimliği gizli tutulan muhbiri savunan avukat Zaid’in, 2017’deki Twitter mesajlarını bir kez daha gündeme getirdi.

Zaid’in, 2017’nin ocak ayında, Trump’ın, Adalet Bakanlığı görevini vekaleten yürüten Sally Yates’i görevden almasının hemen ardından attığı tweette, “Darbe başladı. Birçok adımdan ilki bu oldu. Başkaldırı ve Trump’ın azli bunu izleyecek.” ifadelerine yer vermesi dikkati çekmişti. ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna üzerinden başlatılan azil tartışmalarını darbe girişimi şeklinde yorumlamış ve “Darbeyi durdurun (#StoptheCoup)” etiketini Twitter hesabından paylaşmıştı. Etiket yüzbinlerce kez alıntılanmıştı.

2017’de Seri Paylaşım

2017 yılının Mayıs ayında, “Johnson (1868), Nixon (1973), Clinton (1998) azil soruşturmaları. Bir sonraki Trump (2017) olacak.” şeklinde bir tweet atan Zaid, aynı yılın haziran ayında da yine aynı platform üzerinde, “Bundan 45 yıl sonra Trump’ın azline ilişkin hikayeleri hatırlayacağız. Ben o zaman yaşlanmış olacağım ama beklemeye değer.” mesajını paylaşmıştı. Trump’a yönelik azil soruşturması devam ederken Zaid’in en çarpıcı tweetlerinden birisi ise 6 Kasım’da attığı tweet oldu. Zaid söz konusu tweetinde, “Ondan (Trump’tan) kurtulacağız. Bu ülke Trump ve destekçilerine rağmen hayatta kalabilecek kadar güçlü.” ifadelerini kullandı.

Cnn’in Rolünü De Yazdı

Zaid, Temmuz 2017’de ise liberal sol kesime hitap eden ve hali hazırda devam eden azil soruşturmasında Trump karşıtı haberlere imza atan CNN’in rolünün işaretlerini de paylaştığı, “CNN, Trump’ın başkan olarak tam süresini bitirmemesinde kilit rolü oynayacak.” mesajıyla vermiş oldu. Zaid’in söz konusu tweeti ise Cumhuriyetçi kesim tarafından, Trump’ın bu soruşturmayı “cadı avı” olarak nitelemesini haklı çıkardığı yönünde yorumlandı. Ayrıca, Fox News de bu tweetlerin aslında muhbirin nasıl “partizan” güdülerle, ihbar mektubunu yazdığının bir göstergesi olduğunu belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal