ABD'de Cumhuriyetçiler Birbirine Girdiler

Cumhuriyetçi Parti’den Alaska Senatörü olan Lisa Murkowski hayatını kaybeden Anayasa Mahkemesi üyesi Ruth Bader Ginsburg’ün yerine aday gösterilmesine olumsuz baktığını açıkladı.

21.09.2020-16:57 - (Son Güncelleme: 21.09.2020-16:45) ABD'de Cumhuriyetçiler Birbirine Girdiler

Cumhuriyetçi Parti’den Alaska Senatörü olan Lisa Murkowski aday gösterilmek istemediğini açıkladı. Diğer Cumhuriyetçi Senatör Susan Collins de daha önce Ginsburg’ün yerine aday gösterilmesine karşı olduğu mesajını vermişti. Cumhuriyetçiler içinde karışıklık olduğu bir süredir konuşuluyordu.

Murkowski, 2016 yılında seçimlere 8 ay kala dönemin Anayasa Mahkemesi üyesi Hakim Scalia’nın ölümü üzerine Anayasa Mahkemesi’ne yeni aday gösterilmesine karşı olduğunu hatırlattı ve aynı standardın seçimlere 2 aydan az bir süre kala da uygulanması gerektiğine inandığını ifade etti.

Başkan Donald Trump ise önümüzdeki hafta Ginsburg’ün yerine aday sunacağını açıklamış durumda.

2016 yılında sıkıntılı süreçte Obama’nın Anayasa Mahkemesi üyeliğine aday gösterdiği isme karşı çıkan Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham da Trump’ın adayına karşı çıkmayacağının mesajını verdi.

Ancak Graham daha önce Senato Adalet Komisyonu Başkanı olduğu takdirde seçim sürecinde Anayasa Mahkemesi’ne aday gösterilmesine onay vermeyeceğini söylemişti.Graham şimdi Senato Adalet Komisyonu Başkanı. Senato’da onay için 100 üyeden 51’inin onay vermesi gerekiyor. Senato’da şu anda Cumhuriyetçiler’in 53-47’lik üstünlüğü var. Bu nedenle her bir oy onay için çok önemli. 

Bu arada Demokrat Parti’nin başkan adayı Joe Biden Cumhuriyetçi senatörlere Anayasa Mahkemesi’ne aday gösterilecek bir isim için oy kullanmayın dedi.

Biden, seçmenlerin sesinin duyulması gerektiğini belirterek stratejisi gözlerden kaçmadı.

 

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal