ABD'de Coronavirüs Vaka Sayısı Yeniden Rekor Kırdı

Covid-19 salgının dünya genelinde merkezi olan ABD'de uzun bir aradan sonra yeni bir rekora imza attı. Ülkede coronavirüs bulaşan insan sayısı 42 bini aştı.

27.06.2020-08:59 - (Son Güncelleme: 27.06.2020-08:42) ABD'de Coronavirüs Vaka Sayısı Yeniden Rekor Kırdı

Coronavirüs güncel verilerinin derlendiği araştırma sitesi "Worldometer"e göre ABD'deki günlük vaka sayısı 42 binin üzerine çıktı.

Söz konusu rapora göre son birkaç gündür daha fazla sayıda vaka kaydıyla kendi rekorunu kıran Florida'da, iki gündür 9 bin civarında yeni vaka görüldü.

Teksas, 5 bin düzeyindeki yeni vaka ile Florida'nın arkasında gelirken 3 bin 500 civarındaki yeni vaka sayısıyla Arizona da listenin 3. sırasında   bulunuyor.

ABD basınından yansıyan bilgiye göre söz konusu üç eyaletin haricinde California, Georgia, Mississippi, Missouri, Oklahoma, Güney Carolina, Tennessee ve Utah'ın da günlük vaka sayısında rekor sayılara ulaştığı belirtildi.

Bunun yanı sıra birçok kamusal bölgelerin azami kullanımına yön veren Teksas yönetimi gibi Florida yönetimi de cuma günü eyaletteki tüm barların ve toplu eğlence mekanlarının geçici süreyle ertelendiğini duyurdu.

Uzmanlar, vaka sayılarındaki artışların, ülkedeki coronavirüs can kaybı sayısına etkisinin anlaşılabilmesi amacıyla sürecin bir süre daha izlenmesi gerektiğini dile getirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal