ABD'de Coronavirüste Can Kaybı Bin 711'e Çıktı

ABD’de coronavirüs (Covid-19) tespit edilenlerin sayısı 104 bin 839'a çıkarken, ülke çapında virüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı bin 711’e yükseldi.

28.03.2020-10:53 - (Son Güncelleme: 28.03.2020-10:54) ABD'de Coronavirüste Can Kaybı Bin 711'e Çıktı

ABD, coronavirüs vaka sayısı bakımından ilk sırada geliyor. Ülke çapında coronavirüs sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısı bin 711'e çıkarken, virüse rastlanan kişi sayısı 104 bin 839'a yükseldi.

Ülkede iç eyaletlerde de virüs vakaları görülmeye başlandı. Chicago ve Detroit'de vaka sayısının artması bekleniyor. Chicago Belediye Başkanı Lori Lightfoot konuşmasında “New York'ta ne olduğunu görüyorum. Bence bu hepimiz için dikkatli olmamızı söyleyen bir işarettir” ifadelerini kullandı.

New York'ta şimdiye dek 519 kişi yaşamını yitirdii. New York'ta görülen vaka sayısı ise 44 bini aştı. Bin 583 kişi ise yoğun bakımda müşahede altında.

Kaliforniya'da bankaların çoğunun 90 gün boyunca mortgage ödemelerini askıya aldığını ifade eden Kaliforniya Valisi Gavin Newsom bin hasta kapasiteli USNS Mercy'nin Los Angeles Limanı'na ulaşmasına ilişkin yaptığı konuşmada kirasını veremeyenler için “Evden çıkartılma olmayacak. Covid-19 sebebiyle yapılamayan ödemeler ile ilgili yaptırım olmayacak” şeklinde konuştu.

ABD Dışişleri Bakanlığı yetişmiş uzman açığı sebebi ile yurt dışından doktor ve sağlık çalışanı alınacağını açıkladı. Doktor ve sağlık çalışanı arayışı sebebi ile meslek grupları için vize kolaylığı sağladığını bildiren ABD Dışişleri Bakanlığının Konsolosluk İşleri Birimi tarafından “Profesyonel uzman tıp personeli için vize güncellemesi” ismi altında bir bildiri paylaştı. Birim, ABD'de görev almak isteyen doktor ve sağlık personelinin en yakın ABD Büyükelçiliğine başvurmalarını ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal