ABD'de Coronavirüs Saptanan Kadına Fatura Şoku

Amerika Birleşik Devletleri'nde coronavirüs tespit edilen fakat sigortası bulunmayan bir kadının tedavi masrafları 35 bin dolar tuttu.

21.03.2020-14:38 - (Son Güncelleme: 21.03.2020-14:56) ABD'de Coronavirüs Saptanan Kadına Fatura Şoku

Göğüs ağrısı, nefes darlığı ve şiddetli baş ağrısı şikayeti ile onkolojistine giden Danni Askini, önce kendisini bir süredir lenfoma hastalığı için tedavi eden doktorundan "Yeni ilaçların alerji yapmış olabilir" cevabını aldı ve Boston acil servisine yollandı. Acil servisteki doktorlar ise Askini'ye zatürre teşhisi koydu ve ona ilaç yazıp evine yolladı.

Askini evine gittikten sonra birkaç gün içinde, ateşi yükseldi ve öksürmeye başladı. İki defa daha acil servise giden Askini’ye yedinci gün son bir test uygulandı ve doktorlar kadına zatürre ilaçları verip gönderdi.

Evinde 3 gün test sonuçlarını bekleyen Askini’nin sonucu pozitif çıktı.

"BU PARAYI ÖDEYEBİLECEK KİMSEYİ TANIMIYORUM"

Birkaç gün sonra Askini’nin evine bir fatura gönderildi. Faturada, hastaneye 34 bin 927 dolar borcu olduğu yazılıydı. Duruma ilişkin Times'a demeç veren Askini, "Şahsen bunu ödeyebilecek durumda olan kimseyi tanımıyorum bile" şeklinde konuştu.

Askini gibi ABD'de ikamet eden 27 milyon kişinin herhangi bir sağlık sigortası yok. Eşiyle yeni bir iş bulmak amacıyla Washington'a taşınmak isteyen Askini'nin bütün planları şu an için iptal oldu ve Medicaid programına başvurarak bu borcun bir kısmının karşılanmasını umut ediyor. Askini, "Eğer bu da olmazsa ne yapacağımı bilmiyorum" diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal