ABD'de Coronavirüs Araştırması: 4 Ayda 80 Bin Kişi Ölebilir

ABD'de Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Ölçümleri ve Değerlendirme Enstitüsü coronavirüs salgınına karşı bir araştırma gerçekleştirdi. Araştırma sonucundan alınan önlemlere rağmen 4 ay içerisinde 80 bin kişinin coronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybedeceği öngörüldü.

27.03.2020-08:54 - (Son Güncelleme: 27.03.2020-10:52) ABD'de Coronavirüs Araştırması: 4 Ayda 80 Bin Kişi Ölebilir

Açıklanan son verilere göre ABD, coronavirüs salgını vaka sayısında Çin'i geride bıraktı ve virüsün en çok görüldüğü ülke oldu. Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Ölçümleri ve Değerlendirme Enstitüsü (IHME) bünyesindeki araştırmacılar coronavirüs salgını üzerine araştırmalarda bulundu. Hastaların tüm verilerini derleyen ve araştırmayı; yaş, cinsiyet, sağlık sorunları, hastaneye yatma tarihi ve ölüm oranları üzerinden yapan araştırmacılar, eyaletlerdeki hastanelerin yoğun bakım ve ventilatör kapasitelerini analiz ederek değerlendirmelerde bulundu.

"GÜNDE 2 BİN 300 KİŞİ HAYATINI KAYBEDEBİLİR"

Araştırmacılar tüm bu verilerin doğrultusunda nisan ayının ikinci haftasından sonra ülkede yayılan salgının kapasiteyi aşacağını öngördü. Öte yandan yine bu tarihten sonra ölüm oranlarının günde 2 bin 300'lere kadar çıkacağı tahmin edildi.

ABD'de 4 ay içinde de yaklaşık 81 bin kişinin virüs nedeniyle hayatını kaybedeceği tahmin edildi.

Araştırmanın başında bulunan Christopher Murray, vatandaşlar sosyal mesafe kuralına uysa bile durumun böyle olacağını belirtti. Sosyal mesafe kuralının hafifletilmesi durumunda ise gidişatın daha kötüye gideceğini vurgulayan Murray, "Umarız bu tahminlerimiz, sağlık sektöründeki liderlere, önümüzdeki haftalarda hizmetlerine ihtiyaç duyacakları hastalara yönelik kaliteli bakım sunmak için bir an önce yenilikçi yollar bulmalarına yardımcı olur." ifadesini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal