ABD'de Başkanlık Ön Seçimlerinde Sonuçlar Belli Oldu

ABD'de 14 eyalette ön seçimlerin yapıldığı Süper Salı'da sandıklardan Virginia, Alabama, Oklahoma, Kuzey Carolina, Arkansas, Minnesota, Tennessee, Massachusetts eyaletlerinde Biden kazandı.

04.03.2020-08:49 - (Son Güncelleme: 04.03.2020-08:38) ABD'de Başkanlık Ön Seçimlerinde Sonuçlar Belli Oldu

ABD'de 14 eyalette ön seçimlerin yapıldığı Süper Salı'da bu yana sonuçları belli olan 11 eyaletin 8'inde Joe Biden galip çıktı, ön seçimlerin şimdiye kadarki favorisi Bernie Sanders 3 eyaleti önde bitirdi.

Associated Press'in (AP) açıkladığı resmi olmayan sonuçlara göre, Virginia, Alabama, Oklahoma, Kuzey Carolina, Arkansas, Minnesota, Tennessee, Massachusetts eyaletlerinde Biden önde.

Öte yandan sol eğilimleriyle kendini gösteren ve özellikle Amerikalı gençlerin destek verdiği Sanders ise şimdiye kadar açıklanan sonuçlara göre Vermont, Colorado ve Utah eyaletlerinde galip çıktı.

KRİTİK EYALETLER BEKLENİYOR

Öte yandan hala devam eden oy sayımında en fazla delege sayısına sahip California ile Teksas eyaletlerinden gelecek sonuçlar bekleniyor. Aynı şekilde Sanders ile Biden'ın birbirine çok yakın olduğu Maine eyaletinde de henüz kazanan açıklanamadı.

Sandık çıkış anketlerine göre California'da ve Teksas'ta Sanders'ın önde olduğu ifade ediliyor.

Öte yandan yalnızca Amerikan Samoası'nda başarı gösteren milyarder iş adamı Michael Bloomberg ise böylece ilk ön seçim zaferini almış oldu.

Demokrat aday adaylarından Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren ve Temsilciler Meclisi üyesi Tulsi Gabbard ise Süper Salı'da ciddi bir varlık gösteremedi.

Toplamda en fazla delege sayısına ulaşan adayın Demokrat Parti'nin başkan adayı olacağı yarışta eyaletleri kazanmak kadar delege sayısını artırmak da önemli görülüyor.

ABD'de "Süper Salı" olarak nitelendiren bugünde, ABD Başkanı Donald Trump'ın 3 Kasım tarihinde yapılacak başkanlık seçiminde karşısına gelecek Demokrat rakibinin büyük ölçüde belirlenmesi öngörülüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal