ABD'de Başkalarının Yerine Parayla Koronavirüs Test Sırasında Bekleniyor

ABD'de hem risk hem de para alan birçok kişi TaskRabbit uygulaması üzerinden başkalarının yerine 80 dolara koronavirüs sırasında bekliyor.

30.11.2020-13:22 - (Son Güncelleme: 30.11.2020-13:07) ABD'de Başkalarının Yerine Parayla Koronavirüs Test Sırasında Bekleniyor

ABD koronavirüs vaka sıralamasında dünya genelinde ilk sırada! Hal böyleyken ülkeden yansıyan görüntülere göre vatandaşlar koronavirüs testi için uzun kuyruklar oluşturuyor.

Bu doğrultuda aktarılan bilgiye göre, ekonomik durumu iyi olan kişiler, kendilerinin yerine sırada beklemesi için durumu iyi olmayanlara 80 dolar veriyor.

New York Post'tan (NYP) yansıyan bilgiye göre başkalarının yerine koronavirüs sırasında beklemek yeni bir meslek haline geldi.

TaskRabbit uygulaması üzerinden saati 80 dolara sırada bekleyecek insanlar aranıyor. Elde edilen bilgiye göre söz konusu kişiler 2 veya daha fazla kişinin yerine sıra tutabiliyor.

Başlatılan bu uygulama koronavirüs riski taşımadığı halde 80 dolar karşılığında sıra bekleyen kişilerin hayatını riske atıyor.

Hem kazanç hem de risk taşıyan bu uygulama kapsamında başkasının yerine sıra bekleyen Lucy isimli 27 yaşındaki ABD vatandaşı şunları açıkladı:

''Tatlı bir adam beni Greenpoint'te sırada beklemem için tuttu. Bunun aptalca olduğunu biliyordum. Biraz sersemlemiştim, çünkü kuyruk kısa görünüyordu. 'Burada bir saat falan kalırım' diye düşündüm ama tam 3 saat sürdü''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal