ABD'de Acil Durum! Kongre Binası Kapatıldı

ABD Kongre Binası güvenlik tehdidi nedeniyle kapatıldı. Bölgeye giriş çıkışlar durduruldu.

18.01.2021-18:42 - (Son Güncelleme: 18.01.2021-19:23) ABD'de Acil Durum! Kongre Binası Kapatıldı

ABD'de gerilim devam ediyor. 6 Ocak tarihinde gerçekleştirilen kongre binası baskınının ardından bölgede henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı dumanların yükselmesi üzerine ABD Kongre Binası'nın kapatıldığı, bölgeye giriş çıkışların durdurulduğu belirtildi.

ABD'de 2 gün sonra gerçekleştirilecek yemin töreni öncesi ABD Kongre Binası tehdit gerekçesiyle geçici olarka çıkışlara kapatıldı.

Dış tehdit tespit edilmesi üzerine alındığı belirtilen kararda, ses sisteminden insanların "dışarıdan gelen bir güvenlik tehdidine" karşı uyarıldığı bilgisi geldiği belirtildi.

Konuya ilişkin Gizli Servis'ten yapılan ilk açıklamada, Kongre binasının yangın nedeniyle kapatıldığını duyuran bir açıklama yayınlanırken, Gizli Servis, Kongre kompleksinin geçici olarak kapatıldığını ve halka yönelik bir tehdit bulunmadığını duyurdu.

'YANGIN BAŞKA YERDE ÇIKMIŞ'

Yapılan açıklamada, dumanların Kongre kampüsünden yükselmediği, yakınlarda bir sokakta meydana geldiği belirtilirken, Washington DC İtfaiye Departmanı'nın yangını hemen söndürdüğü açıklandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal