ABD’de 5 Dakikada Sonuç Veren 'Coronavirüs Test Kiti' Geliştirildi

Yalnızca 5 dakika içinde kişinin coronavirüse yakalanıp yakalanmadığını gösteren test kitinin ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nden (FDA), acil kullanım izni aldığı açıklandı.

28.03.2020-14:47 - (Son Güncelleme: 28.03.2020-14:40) ABD’de 5 Dakikada Sonuç Veren 'Coronavirüs Test Kiti' Geliştirildi

Medikal cihazlar üreticisi Abbott’tan gelen açıklamada, şirketin laboratuvarlarında geliştirilen “Abbott ID NOW COVID-19” ismindeki test kitinin coronavirüsün genom dizilişlerini test ederek en hızlı moleküler test yaptığı ve 5 dakika içinde kişinin virüse yakalanıp yakalanmadığını gösterdiği ifade edildi.

Test kitinin 5 dakika içerisinde kişinin coronavirüse yakalandığını, en geç 13 dakika içerisinde de negatif olduğunu gösterebildiği ifade edilen açıklamada, test kiti platformunun FDA'dan acil kullanım izni aldığı, yaklaşık 3 kg ve tost makinesi kadar olduğunun altı çizildi.

Açıklamada, coronavirüs test kitinin, virüsle mücadele konusunda alternatif bir test teknolojisi sunduğunun ifade edildiği açıklamada, rahat bir şekilde taşınabildiğinden ötürü en fazla ihtiyaç duyulan klinik gibi yerlerde kullanılabileceği belirtildi.

Testlerin, coronavirüs salgınının kontrolünde kayda değer bir aşama olmayı sürdürdüğünün anımsatıldığı açıklamada, gelecek haftadan başlamak üzere ABD sağlık sistemi için her gün 50 bin adet üretileceği ifade edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal