ABD'de 2,2 Trilyon Dolarlık 'Teşvik Paketi' Onaylandı

ABD Senatosu, yeni tip coronavirüs salgını ve salgın sebebiyle kayıp yaşayan vatandaş ve işletmecilerin desteklenmesi için sunulan 2,2 trilyon dolarlık ekonomik teşvik paketini onayladı.

26.03.2020-08:57 - (Son Güncelleme: 26.03.2020-08:54) ABD'de 2,2 Trilyon Dolarlık 'Teşvik Paketi' Onaylandı

Günlerdir devam eden teşvik paketi sürecinde içindeki bazı maddeler nedeniyle Cumhuriyetçi ve Demokrat Parti arasında gerginliğe yol açan tasarı, bu defa oy veren 96 senatörün hepsinin onayından geçti.

ABD'nin en büyük ekonomik destek paketi olan ve 880 sayfa içeren tasarının, en kısa zamanda Temsilciler Meclisinden de geçerek imzalanması için Başkan Donald Trump'ın masasına gönderilmesi bekleniyor.

Tasarıda coronavirüs salgını ile mücadele çerçevesinde toplum sağlık merkezleri, klinikler ve huzurevlerinin ihtiyacı olan maske, solunum cihazları ve kişisel koruyucu ekipman tedarikinin dışında ekonomik kayıp yaşayan küçük işletmeler ve Amerikan vatandaşlarına kredi fırsatı ve direkt olarak ödeme yapılması öngörülüyor.

GELİRİ BELLİ ÖLÇÜTLERİN ALTINDAKİ VATANDAŞLARA 1200 DOLAR YARDIMDA BULUNULACAK

Söz konusu tasarıya göre, gelir konusunda belli ölçütlerin altındaki vatandaşlara bir kereye mahsus olmak üzere 1200 dolar verilmesine karar verilirken, küçük ölçekli işletmelere ise 377 milyar dolarlık teşvik fonu verilmesi ve öğrencilerin okul borçlarının 30 Eylül'e dek ötelenmesi isteniyor.

Tasarıda bunun dışında büyük ölçekli firmalara işçi kovmaması, çalışanların özlük haklarının aynı şekilde devam etmesi veya üretimlerini başka ülkelere kaydırmaması için 500 milyar dolar destek sağlanması isteniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal